Image

GE Real Estate hyr ut 13 500 kvadratmeter - till GE

UTHYRNING GE har beslutat att flytta sitt svenska huvudkontor till Danderyd och samtidigt sammanföra sina olika verksamheter i Stockholmsområdet. GE kommer att hyra cirka 13 500 kvadratmeter i GE Capital Real Estates fastighet Trekanten 5 på Vendevägen 89 i Danderyd.
Publicerad den 2 September 2010

- GE:s flytt till Danderyd är ett viktigt led i GE Capital Real Estates långsiktiga ambition att utveckla vårt fastighetsbestånd i kommunen. GE är ett diversifierat, globalt företag inom infrastruktur, media och finansiella tjänster som kommer att tillföra området ny spännande verksamhet och öka dess attraktivitet. Att samla alla verksamheter i en egen fastighet ger möjligheter till ett ökat samarbete mellan bolagen och är ekonomiskt fördelaktigt för GE-koncernen, säger Johan Wästlund, vd för GE Capital Real Estate i Sverige.

- Vi är mycket glada att få välkomna GE:s huvudkontor till Danderyds kommun. GE:s flytt till Danderyd visar på det glädjande stora intresset för företagsetableringar i kommunen. Danderyd ligger väl till, har ett av landets bästa företagsklimat, Sveriges högsta nyföretagande och står inför en utveckling av Mörby Centrum med fler bostäder och arbetsplatser, säger Gunnar Oom, kommunstyrelsens ordförande i Danderyd.

Lokalerna kommer att anpassas efter GE:s önskemål till en modern och miljöanpassad arbetsplats för omkring 650 medarbetare. Inflyttning kommer att ske under sista kvartalet 2011.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige