Image
Bild: Galären

Galären satsar 200 miljoner kronor i Luleå

Bygg Galären i Luleå påbörjar inom kort nästa etapp av utvecklingen av Luleå Homecenter. Området beräknas öka med cirka 15 000 kvadratmeter handelsytor. De närmaste åren investerar Galären cirka 200 miljoner kronor i Luleå.
Publicerad den 19 Oktober 2011
Luleå Home Center. Skiss: Tyréns. Bild: Galären
Luleå Home Center. Skiss: Tyréns.

Två av fastigheterna längs Banvägen får ett ordentligt lyft med om- och utbyggnader. Tre byggnader rivs för att ge plats för en helt ny byggnad. Luleå kommun, OK Norrbotten och Galären har genom Tyréns tagit fram ett förslag för att utveckla trafiklösningarna. Gatan flyttas och höjs, en ny rondell planeras i området. Detaljplanearbetet påbörjas inom kort.

Den första nyetableringen för området är redan färdig. Candy Corner, som säger sig vara framtidens godisbutik, öppnar en cirka 400 kvadratmeter stor butik lagom till julhandeln i år.

Längs Spantgatan kommer Galären tillsammans med Niam Center i Luleå att skapa nya butikslägen när befintliga byggnader byggs ut och byggs ihop. En ny inlastning kommer att ske från baksidan av samtliga byggnader, vilket ger utrymme för betydligt fler parkeringar på framsidan mot Bodenvägen.

Den stora etableringen av Mekonomens megaanläggning på Spantgatan är under uppbyggnad och inflyttning sker i december i år.

– De nya handelsmiljöerna gynnar hela området och de befintliga näringsidkarna som verkar här. Ombyggnationerna skapar nya handelsrum och mötesplatser. Områdets attraktionskraft kan förstärkas dels tack vare det stora flödet av trafik som passerar dagligen, dels för att det ligger på ett nära avstånd från centrum, menar Gunnar Tåhlin, vd på Galären.

Candy Corner som blir områdets första nyetablering har tecknat ett hyresavtal på sex år. Inflyttning sker redan i december i år. Företaget etablerar sig intill Växtriket.

Totalt kommer Galären, enligt Norrbottenskuriren, att satsa cirka 200 miljoner kronor i Luleå de kommande åren.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige