Image

Frelin rekryterar från sin förra arbetsplats

Karriär Johanna Frelin var vd för Hyper Island innan hon blev vd för Tengbom. Nu rekryterar Tengbom Hyper Islands Sverigechef Maria Distner som Head of Talent Evolution.
Publicerad den 16 Januari 2018
Maria Distner Bild: Tengbom
Maria Distner Johanna Frelin. Bild: Philipp Gallon/ Studio Gallon
Johanna Frelin.

Maria Distner kommer att ingå i HR-teamet med främsta uppgiften att förflytta företagets kompetensutveckling samt stötta ledarna i frågor rörande medarbetarupplevelsen.

Maria Distner kommer närmast från Hyper Island där hon sedan 2008 klättrat från bland annat Global Director of Education & Global Recruitment till senast Managing Director (Sverigechef). Hennes styrka är att driva förändring och alltid med fokus på utveckling av individen. Nu ska hon omsätta sina kunskaper i att utveckla utbildning, kompetens och människor i en långsiktig satsning på Tengbom.

- Konkreta insatser som vi tittar på är exempelvis att ta fram ett traineeprogram, samt att utveckla bättre anpassad kursverksamhet, onboarding, exitrutiner och så vidare. Mest grundläggande kommer bli att identifiera ett genomgående systemtänk med fokus på helhetsupplevelsen av att vara Tengbomare, säger Maria Distner.

Rekryteringen är ett led i att ytterligare stärka Tengbom som kunskapsföretag, varför stora resurser nu satsas på att behålla och stimulera befintliga talanger såväl som att attrahera nya. Ökad medvetenhet om alla medarbetare och deras intentioner, mål och styrkor ska lägga en grund för välanpassad personlighets- och kompetensutveckling.

- Tengbom, liksom resten av världen, står inför stora utmaningar vilket vi väljer att möta genom en kunskapsbaserad evolution. Med Maria Distner vid rodret är jag säker på att Tengbom kommer att bli bästa platsen att utvecklas på – både som arkitekt och som människa, säger Johanna Frelin, vd på Tengbom.

Maria Distner ingår i HR-teamet med bas på huvudkontoret i Stockholm och började på Tengbom den 15 januari.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY