Image
Kuröns fyr
Kuröns fyr Bild: Wikimedia commons

Frälsningsarmén säljer Kurön

Bolag Frälsningsarmén avyttrar Kurön, som består av fem ö-fastigheter och en parkeringsfastighet på Adelsö, till Little Afognak. Transaktionen omfattar fastigheter som uppgår till totalt 170 hektar varav 140 hektar är skog. Svefa var Frälsningsarméns rådgivare vid försäljningen av det unika objektet. Foyen var Frälsningsarméns juridiska ombud vid försäljningen.
Publicerad den 30 Mars 2023

Frälsningsarmén har ägt och bedrivit vårdhemsverksamhet på Kurön i mer än 110 år. Kurön är belägen cirka 2 kilometer från fastlandet och på ön finns cirka 30 byggnader i samlad arrondering som använts som klient- och personalbostäder. Totalt omfattar fastigheterna 170 hektar varav 140 hektar är skog. Köpare är Little Afognak AB med Josefine Steene som huvudägare.

– Kurön har varit i Frälsningsarméns ägo under mycket lång tid och vi är tacksamma för vad den platsen har fått betyda för många människor som där hittat nytt hopp i livet. Vi är mycket nöjda med processen och är glada att Kurön avyttras till en köpare med planer, visioner och förmåga att tillvarata Kuröns unika förutsättningar, säger Elisabeth Beckman, Frälsningsarmén.

– Kurön är ett unikt objekt med fantastisk miljö. Vi ser fram emot att fortsätta att långsiktigt och hållbart förvalta öns marker parallellt med att vi utvecklar öns byggnadsbestånd, säger Josefine Steene, Little Afognak AB

– Det har varit ett stort intresse från marknaden avseende Kurön vilket är ett gott betyg för de aktuella fastigheternas unikitet och dess möjligheter. Kurön har varit ett väldigt spännande och ovanligt projekt att jobba med. Det är roligt att vi nu har en affär som båda parter är mycket nöjda med och vi är stolta över att ha fått förtroendet från Frälsningsarmén att hjälpa dem med affären, säger Sissel Andersson som varit Svefas projektledare för transaktionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Svefa på Branschguiden

Oavsett om din verksamhet finns inom det privata eller offentliga, på bebyggda, obebyggda fastigheter kan vi med marknadens bredaste spetskompetens göra den mer framgångsrik. Vår rådgivning utgår från en helhetssyn på din verksamhet och följer en tydlig process. Det gör att vi kan sätta varje uppdrag i ett sammanhang och engagera kompetenser som tillsammans gör helheten mer värd än dess delar.

Som en av Sveriges största fastighetskonsulter har vi valt att finnas på 18 orter i Sverige eftersom vi vet att de bästa lösningarna skapas nära kunden. Vårt löfte "Kompetens som ...

Läs mer om Svefa på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige