Image

Fortsatt storm kring Boultbee och hyrorna

SVERIGE Hyresdebatten rasar vidare mellan hyresgästerna och Boultbee. Nu går en grupp företagare i Stockholm samman för att få en juridisk prövning i fallet.
Publicerad den 7 Februari 2008

Det är fyra företagarföreningar i Stockholm som har startat ett samarbete för att få bukt med hyreshöjningarna. De har, enligt tidningen Stockholm City, anlitat jurister för att granska köpeavtalet mellan Stockholm stad och Boultbee angående köpet av Centrumkompaniet.

Boultbee å sin sida hävdar att hyrorna varit för låga och helt enkelt ska anpassas till rimliga nivåer.

- Vi har en del hyresavtal som ligger väsentligt under gällande marknadsnivåer, eftersom dessa avtal skrevs när det var ett annat konjunkturläge. Därmed hamnade hyrorna på en relativt låg nivå jämfört med dagens situation och när vi nu i laga ordning säger upp avtalen för omförhandling är det för att anpassa dem till rådande marknadsförhållanden och alltså inte för att pressa upp hyrorna, sa Bo Falk, vd på Boultbee till FastighetsSverige den 21 januari i år.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige