Image
Fortinova förvärvar industrifastighet i Falkenberg.
Fortinova förvärvar industrifastighet i Falkenberg. Bild: Fortinova

Fortinova förvärvar industrifastighet i Falkenberg

Transaktioner Fortinova har, genom dotterbolag, ingått avtal om förvärv av fastigheten Falkenberg Tröinge 6:93 i det expansiva verksamhetsområdet vid Falkenbergsmotet intill E6 och riksväg 154.
Publicerad den 2 Juli 2022

Fastigheten är fullt uthyrd till NordDesign Production Falkenberg AB. Den uthyrningsbara arean är 2 995 kvadratmeter fördelat på kontor, showroom och produktionslokaler. Tomten är 11 268 kvadratmeter och friköpt. Byggnaden uppfördes 2006 och byggdes ut 2015. Hyresvärdet på fastigheten uppgår till 2,4 miljoner kronor. Tillträde skedde den 1 juli 2022.

Krister Howding, affärsutvecklare, kommenterar:
– NordDesign Kök förhyr hela fastigheten på ett långt hyresavtal och har sitt huvudkontor samt produktion i fastigheten. Vi tycker att hyresgästens affärsidé är hållbar då man i tillägg till kompletta kök erbjuder "Smart köksrenovering" vilket innebär att man skapar ett nytt kök på befintliga stommar. I det segmentet är vi som bostadsfastighetsbolag själva kunder. Falkenberg uppvisar en mycket god tillväxt och läget i kombination med en stark väletablerad hyresgäst gör att vi valt att genomföra denna investering.

Croisette och Advokatfirman Allié har agerat rådgivare till Säljaren.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige