Image

Första spadtaget för bostäder i Kista Science City

BOSTÄDER Nu har Familjebostäder och Ikano Bostad tagit ett gemensamt första spadtag för totalt 263 nya bostäder vid Kista Gård. Detta är också starten på ett förverkligande av en ny stadsdel i Kista Science City. Joakim Larsson, Familjebostäders styrelseordförande och Stockholms ytterstads- och bostadsbolagsborgarråd inviger bygget som innehåller både hyresrätter och bostadsrätter.
Publicerad den 28 Oktober 2009

Totalt kommer det att byggas bostäder och arbetsplatser i sex nya kvarter öster och väster om Kista gård. Spadtaget tas idag för fyra nya hus.

Familjebostäders bygger 127 hyresrätter i två hus i korsningen Hanstavägen/ Skagafjordsgatan. Husen är 5-7 våningar och lägenhetsstorlekarna är 1:or till 4: or på 35-95 kvm. Ikano Bostad bygger 136 bostadsrätter i två hus i korsningen Kista Alléväg/ Skagafjordsgatan. Husen är 4-6 våningar och lägenhetsstorlekarna är 1:or till 4:or på 45-94 kvadratmeter.

Området gränsar till så olika delar som det moderna Kista Science City och herrgården Kista gård från mitten av 1800-talet.

– Vi är stolta över att vara med och utveckla en ny stadsdel i ett så dynamiskt område, säger Bosse Sundling, vd, Familjebostäder. De nya bostäderna kommer att ligga mitt emellan hitech och herrgård.

Ambitionen i området är att bygga klassiska stadskvarter, samtidigt som man tar tillvara den luftighet som läget medger. Gatorna utformas som boulevarder med trädplanteringar och trottoarer på tryggt avstånd från biltrafiken.

– Det känns roligt att få starta byggnationen i Kista. Det är ett attraktivt område att bo i. Försäljningen av bostadsrätterna i våra föreningar Ravalen och Skagagård har gått mycket bra och de flesta lägenheterna är redan sålda. Vi tar nu emot anmälan till kommande etapper på vår hemsida säger Robert Jaaniste, vd, Ikano Bostad.

Samtliga lägenheter blir klara för inflyttning under 2010–2012.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige