Image

Första ombildningen i centrala Sundbyberg

TRANSAKTIONER Kommunägda Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg har sålt ytterligare en fastighet till ombildning av bostadsrätter. Det är Källsprånget 4 på Eliegatan 16-20 med 29 lägenheter. Köpeskillingen är 50 miljoner kronor. Ombildningen är Förvaltarens första i centrala Sundbyberg.
Publicerad den 18 November 2009

- De pågående ombildningarna är en viktig del i Förvaltarens långsiktiga arbete med att bidra till en sund balans mellan olika boendeformer i kommunens olika områden, så även i centrala Sundbyberg, säger Anette Sand, vd på Förvaltaren.

Hittills har Förvaltaren under 2008-2009 sålt elva fastigheter till bostadsrätter.
- Försäljningarna visar att våra områden och fastigheter upplevs som mycket attraktiva. Samtidigt ger försäljningarna utrymme för investeringar i renoveringar, stadsförnyelse och nyproduktion, vilket innebär en positiv utveckling av vår fastighetsportfölj, säger Anette Sand.

Ytterligare en fastighet står på tur för ombildning i den första etappen av ombildningsprocessen som startade 2007. Därmed har 15 fastigheter hanterats i den första etappen. I nästa etapp är avsikten att hyresgästerna i ytterligare tio fastigheter ska få ett köperbjudande. Just nu pågår värderingar av fyra fastigheter.

Fakta
# Omvandlingen av hyresrätter till bostadsrätter ingår i Förvaltarens långsiktiga uppdrag att skapa en bra balans mellan upplåtelseformerna i Sundbybergs olika stadsdelar.
# I dagsläget har bostadsrättsföreningar i 58 fastigheter anmält intresse för friköp – varav 11 ombildats.
# Försäljningarna sker via dotterdotterbolag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige