Image

Försäljningsprocess startar för centrumen i Sundbyberg

Transaktioner Sundbybergs stad bjuder in fastighetsbranschen att ta fram idékoncept för att utveckla centrumen i Hallonbergen, Rissne och Ör samt fastigheten Ekbacken som i dag består av ett äldreboende. Värdet på dagens fastigheter är cirka två miljarder kronor.
Publicerad den 10 Januari 2017

– Vi vill utveckla våra centrum tillsammans med Sveriges vassaste fastighetsaktörer. Det handlar om att ta fram kreativa idékoncept och att ta ett helhetsgrepp för att möta gammalt med nytt, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Två av centrumen har egna tunnelbanestationer och från Ör är det fem minuters gångavstånd till Hallonbergens tunnelbanestation. Ekbacken är ett centralt beläget vårdboende omgivet av mark med högt naturvärde. Stadsutvecklingsområdena ska innehålla bostads- och hyresrätter, kontor, handel, skola och vårdboende. Det bedömda värdet på dagens fastigheter är cirka två miljarder kronor

De fastighetsaktörer som medverkar bör ha erfarenhet från centrumbyggnader, samhällsfastigheter och stadsutvecklingsprojekt. Den 15 mars är sista dag att lämna in idékoncepten.

NAI Svefa är Sundbybergs stads säljrådgivare i försäljningsprocessen. Vinnande aktörer förväntas ingå ett långsiktigt samarbete utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbarhetsperspektiv.

Kommunfullmäktige beslutade den 1 juli 2016 att sälja centrumfastigheter i Hallonbergen, Ör och Rissne. Ett kvalitetsprogram för varje område har tagits fram för att säkerställa att områdena utvecklas enligt stadens avsikter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige