Image

Fordringsägare accepterar Allokton-förslag

BOLAG Obligationsinnehavarna i Allokton Properties AB accepterade i går styrelsens förslag om att konvertera sina fordringar till preferensaktier. Dessutom efterskänks de upplupna räntor för 2009 och 2010 som ännu inte har betalts.
Publicerad den 18 Augusti 2010

Uppgörelsen är vilkorad av att Alloktons rekonstruktionsplan får full stöd av bankerna, samt att 50 miljoner ska tillföras bolaget via en nyemission.

Obligationsinnehavarna blir därmed ägare till 68 procent av kapitalet och 18 procent av rösterna i Allokton Properties AB.

Vid gårdagens obligationsägarmöte skulle man också ta upp rekonstruktionsförslaget som gällde Allokton Properties II AB.

Obligationsinnehavarna var här inte tillräckligt representerade för att bli beslutsföra. Två tredjedelars närvaro krävs, men bara 51,35 procent var närvarande.

Allokton kommer att kalla till ett nytt möte för dessa obligationsinnehavare.

Allokton AB äger Allokton Properties AB och Allokton II Properties AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige