Image
Folksam förvärvar fastighet på Östermalm i centrala Stockholm.
Folksam förvärvar fastighet på Östermalm i centrala Stockholm. Bild: Folksam

Folksam förvärvar fastighet på Östermalm i centrala Stockholm

Bolag Folksam Sak förvärvar fastigheten Rotundan 1 i centrala Stockholm av Zürich Insurance för 565,5 miljoner kronor. Fastigheten har ett mycket attraktivt läge med närhet till Humlegården och Stureplan.
Publicerad den 13 Februari 2023

Den uthyrningsbara arean på Rotundan 1 är omkring 4 100 kvadratmeter och tillträdet sker under våren 2023. Närmaste tunnelbana är Östermalmstorg.

Folksamgruppen, där Folksam Sak ingår, är finansiellt starkt och fortsätter sin expansion inom fastigheter. Under de senaste åren har Folksamgruppen köpt fastigheter till den direktägda portföljen för drygt 27 miljarder kronor. Sammanlagt har Folksamgruppen nu direktägda fastigheter till ett värde av närmare 62 miljarder kronor.

– Vi fortsätter vår strategiska och lönsamma expansion av fastighetsportföljen genom ytterligare ett förvärv mitt i vår kärnmarknad Stockholm. Vårt fokus på kontorsfastigheter av hög kvalitet i attraktiva lägen ligger fast. Folksamgruppen siktar på att öka sitt fastighetsbestånd ytterligare framöver, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksam.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige