Image

Flest tvångsförvaltningsärenden i Västerås

Bostäder Antalet ansökningar om tvångsförvaltning från Hyresgästföreningen till hyresnämnderna har ökat de senaste åren. Störst är ökningen vid Hyresnämnden i Västerås.
Publicerad den 28 November 2011

De senaste fyra åren har cirka 50 ansökningar om tvångsförvaltning kommit in från Hyresgästföreningar runt om i Sverige, att jämföra med drygt 30 i genomsnitt de åtta åren innan.

Hyresnämnden i Västerås tar emot nästan hälften av ansökningarna. Västerås hanterar ärenden från bland annat Västmanland, Uppland, Sörmland och Dalarna.

I fredags hölls en konferens om tvångsförvaltning i Västerås med ett 50-tal jurister från Hyresgästföreningen i hela landet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige