Image
Bild: Bonava

Fler sålda bostäder för Bonava under andra kvartalet

Bolag Förbättrad lönsamhet och fler starter konstateras när Bonava presenterar Q2-siffrorna.
Publicerad den 20 Juli 2021
Här är Bonavas Q2-resultat. Bild: Bonava/skärmdump
Här är Bonavas Q2-resultat.

Vd och koncernchef Peter Wallin kommenterar:

– Bostadsmarknaden var fortsatt stark med en god efterfrågan på nyproducerade hem. Tillsammans med fler startade projekt lägger det grunden för vår tillväxt. En gynnsam projekt- och marknadsmix påverkade bruttomarginalen i kvartalet positivt varför resultatet stärktes betydligt trots lägre nettoomsättning. Vi har som målsättning att förbättra lönsamheten genom ökad kostnadskontroll och en mer effektiv styrning och produktion, vilket stegvis speglas i våra siffror. Avvecklingen av den danska verksamheten var ett första steg i den pågående strategiska översynen. Processen att avyttra återstående landbank i Köpenhamn har inletts och intresset är stort. Vi har refinansierat och utökat vårt gröna finanseringsramverk vilket ger oss ett utökat handlingsutrymme och en mer balanserad kapitalstruktur. Det är ytterligare ett bevis på hur vi arbetar långsiktigt och integrerat med att utveckla och finansiera hållbara bostäder för våra kunder. Vi har också förädlat vår projektportfölj för framtiden.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser Trianon på Signatur Fastigheter framöver: "Vi har två val…"

Bolag För Fastighetssverige berättar Olof Andersson, vd på Trianon, om vägen till tronen i Signatur Fastigheter – och planerna framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY