Image
Knut Pousette.
Knut Pousette. Bild: Fastator

Fastator rapporterar negativt resultat – slopar utdelningen

Bolag Fastator redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst. Styrelsen föreslår ingen utdelning (1,0).
Publicerad den 16 Februari 2023

Omsättningen sjönk till 135,5 miljoner kronor (137,7).

Rörelseresultatet blev -154,6 miljoner kronor (447,2).

Resultatet före skatt var -195,0 miljoner kronor (444,0).

Resultatet efter skatt blev -186,0 miljoner kronor (366,3), och per aktie -2,40 kronor (3,81).

Substansvärde per aktie låg på 23,16 kronor (29,32).

Kommentar av vd:n Knut Pousette:
Den sektor i branschen som vi ser som mest intressant just nu är fastigheter i små stadsnära industriområden. Företagsparken, som Fastator äger till 53 procent har under året vuxit till 6,4 miljarder i fastighetsvärde. En rejäl tillväxt från de 800 miljoner Företagsparken hade för två år sedan.

Globaliseringens tid är förbi, produktioner flyttas hem. Att öka självförsörjningsgraden vad gäller både mat och industri är ett nationellt mål. Många av Företagsparkens hyresgäster går mycket bra och behöver, trots indexuppräkning av hyran med drygt 10 procent, större lokaler. Med en rejäl kassa kommer vi fortsätta köpa fastigheter i detta lönsamma segment.

Som tidigare pressmeddelats, men väl värt att repetera, gjorde vi en kontant nyemission i Företagsparken om 900 miljoner i november på aktuell värdering. Det visar styrka i affärsidén och Fastators förtroende på en marknad som i många fall behöver fokusera på konsolidering och avyttringar.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige