Image

Fastator investerar i fintechbolag

Bolag Fastator köper 25 procent av det finansiella teknikföretaget MDG, en digital plattform för hyresmarknaden.
Publicerad den 2 November 2016

Fastator har idag tecknat avtal om att förvärva 25 procent av det finansiella teknikföretaget MDG, en digital plattform för hyresmarknaden.

Investeringen sker genom att MDG emitterar nya aktier till Fastator, varefter Fastators ägarandel i MDG kommer att uppgå till 25 procent. Genom investeringen tar Fastator steget in på den växande marknaden för digitalt baserade finanstjänster – med inriktning mot fastighetssektorn.

MDG grundades 2014 och tillhandahåller en digital plattform för hantering av hyresrelaterade tjänster. Plattformen finns än så länge endast i en betaversion men kommer att lanseras brett under 2017, med Fastator som finansiell och strategisk partner. Den globala marknadspotentialen för denna typ av tjänster uppskattas till mellan 70 och 80 miljarder kronor. MDG:s ambition är att ta en ledande roll för att driva utvecklingen av denna del av hyresmarknaden i Sverige och internationellt.
Förvärvet innebär att Fastator utvidgar sin portfölj till att även innefatta digitala tjänster för fastighetssektorn.

Fastators vd Daniel Hummel kommenterar:
- Marknaden för fintechtjänster växer i snabb takt och är mycket intressant ur investeringssynpunkt. Fastighetssektorn är fortfarande en relativt traditionell bransch och det finns stor potential i en ökad digitalisering och nya tekniska lösningar. Vi ser finansiella tekniktjänster som ett väldigt spännande framtida tillväxtområde inom fastighetssektorn. Investeringen i MDG är en möjlighet för oss att skapa en plattform för fler techinvesteringar framöver och affären stärker vår position inom teknik och fastighet.

Fastator har även fullföljt förvärvet av aktierna i Portvakten Industrifastigheter AB, i enlighet med det avtal om indirekt förva?rv av 50 procent av aktierna som beskrevs i början av oktober.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige