Image

Färdigställda projekt lyfter Fabege

Bolag Fabeges hyresintäkter ökade till 1 032 miljoner kronor för årets första halvår (920), främst beroende på tillväxt genom positiv nettouthyrning och färdigställda projekt.
Publicerad den 30 Juli 2013
Christian Hermelin. Bild: Fabege
Christian Hermelin.

Förvaltningsresultatet ökade med sex procent.

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 525 miljoner kronor (955) och på räntederivat till 417 miljoner kronor (100).

Resultatet före skatt uppgick till 1 239 miljoner kronor (1 327). Efter skatt uppgick resultatet till 1 031 miljoner kronor (-826), motsvarande 6,25 kronor per aktie (-5,09).

Nettouthyrningen uppgick till 23 miljoner kronor (131).

- De senaste årens positiva nettouthyrning och färdigställda projekt i slutet av föregående år bidrog till den starka tillväxten i intäkter och förvaltningsresultat, säger vd Christian Hermelin i vd-ordet.

- Med en stabil marknad och låg nyproduktion av kontor sjunker vakanserna i attraktiva lägen. Hyresgästerna ställer högre krav på läge och utformning av lokaler och vi ser att flykten till kvalitet fortsätter. Det gynnar Fabege och vårt fastighetsbestånd som i huvudsak utgörs av moderna kontor i attraktiva lägen.

- Projektverksamheten löper på som planerat. Projektet i Solna Strand färdigställs under senhösten och Skatteverket tar successivt sina nya kontorslokaler i bruk. Produktionen av Scandinavian Office Building har påbörjats så smått med grundläggningsarbetet och projektering. Det är ett framtidsinriktat projekt som ytterligare kommer att befästa Arenastaden som den mest dynamiska stadsdelen i Stockholmsområdet.

- Förbättrad uthyrningsgrad och generellt sett något högre hyresnivåer vid omförhandling gör att också förvaltningsportföljen ökat i värde. Vi har under kvartalet klarat av flera viktiga omförhandlingar som bidrar till hög återköpsgrad och stabilitet i hyresportföljen.

- De affärer som annonserats under första halvåret är i linje med vår strategi att avyttra fastigheter på oprioriterade marknader och med liten utvecklingspotential för Fabege. Samtliga affärer bidrar till att vårt kassaflöde stärks samtidigt som vi realiserar värden.

- Sammanfattningsvis är jag nöjd med att alla våra affärsområden bidrar till det totala resultatet. Jag ser fram emot en höst med hög aktivitet där vi fortsätter att skapa värde genom att attrahera kunder till våra attraktiva fastigheter och projekt.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige