Image
Påsen 1.
Påsen 1. Bild: Fabege

Fabege förvärvar i Hammarby Sjöstad

Bolag Fastigheten omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 10.000 kvadratmeter varav 8.270 kvadratmeter kontor och resterande lager, samt därutöver garageplatser.
Publicerad den 9 Maj 2020

Fabege har förvärvat Påsen 1 i Hammarby Sjöstad från CapMan Nordic Real Estate. Nordanö var rådgivare till CapMan. Fastigheten ligger i direkt anslutning till Fabeges fastigheter längs Hammarby Fabriksväg och granne med Trikåfabriken 9 längs med Textilgatan. Den omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 10.000 kvadratmeter varav 8.270 kvadratmeter kontor och resterande lager, samt därutöver garageplatser.

Förvärvet sker i bolag med ett underliggande fastighetsvärde om 441 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. Fastigheten kommer att tillträdas under det andra kvartalet 2020.

Påsen 1 ger en god koppling till Hammarby Sjöstads historia med sin tidstypiska gestaltning av industriell karaktär och med kvaliteter som bidrar till nya attraktiva attribut i det moderna kontoret, som till exempel stora industrifönster ut mot gatan. I kvarteren bakom fastigheten finns nya bostadshus och en större park som bidrar till känslan av en stad som lever dygnets alla timmar.

Fabege ser en potential i att både utveckla stadslivet längs Textilgatan upp från Mårtendals tvärbanestation och den befintliga fastigheten med en mer modern och flexibel kontorslösning. Genom affären stärks Fabeges möjligheter att tillgodose efterfrågan på kontor i Hammarby Sjöstad.

– Tack vare förvärvet får vi ytterligare en pusselbit till förverkligandet av vår vision för området och befäster vår position som lokal stadsutvecklare i Hammarby Sjöstad, säger Fabeges vd Stefan Dahlbo, enligt ett pressmeddelande.

Fabege satsar vidare på fortsatt tillväxt i Hammarby Sjöstad då stadsdelen är långt ifrån färdigutvecklad, inte minst med tanke på att den blå tunnelbanelinjen byggs ut söderut och kommer att få två nya stationer i området.

Under 2019 färdigställde Fabege två projekt, Trikåfabriken 9 som är nominerad till Årets byggnad i Stockholm och Båtturen 2 som är Goodbye Kansas nya huvudkontor. Fortsatta planer innefattar nya byggrätter, förädling av befintliga byggnader och utveckling av ett attraktivt serviceutbud.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige