Image
Huvudkontor China Evergrande Centre
Huvudkontor China Evergrande Centre Bild: Wikimedia Commons

Evergrande-grundaren lovar att bolaget ska betala tillbaka skulder

Ekonomi/Finansiering Den kinesiska fastighetsutvecklaren Evergrandes grundare Hui Kayan lovar att betala tillbaka skulder och "starta ett nytt kapitel om överlevnad". Det uppgav han i ett brev till anställda, skriver South China Morning Post.
Publicerad den 4 Januari 2023

"Jag tror att vi kan fullfölja vårt uppdrag, betala tillbaka olika skulder, eliminera riskerna och börja ett nytt kapitel om överlevnad, så länge vi alla arbetar tillsammans och aldrig ger upp för att återuppta byggandet, försäljningen och verksamheten", uppgav grundaren Hui Kayan.

Den krisdrabbade fastighetsutvecklaren har 286 miljarder dollar i skulder, enligt tidningen.

Uttalandet kommer efter att Evergrande återigen misslyckats med att tillkännage en omstruktureringsplan på sin egna utsatta deadline.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige