Image

Erik Wallin bygger radhus på Södermalm

Bygg/Arkitektur Byggnadsfirman Erik Wallin har av Stockholms stad tilldelats en direktmarkanvisning för sammanlagt 17 stadsradhus framtagna i samarbete med Utopia Arkitekter.
Publicerad den 26 Februari 2015

Husen ligger på en slänt som sträcker sig längs med övre och nedre Lundagatan på nordvästra Södermalm. Byggstart för projektet är planerad till 2018.

– Det här blir våra första radhus i ett så centralt läge. Vi är oerhört stolta över hur vi tillsammans med Utopia Arkitekter har lyckats skapa hus som är vackra, fyller ett behov av större bostäder i området och dessutom erbjuder stora boendekvaliteter på en så utmanande plats.

Arbetet med radhusen har pågått sedan 2011 då tanken om att bygga på platsen först presenterades för staden. De planerade radhusen ger en sammanlagd boyta på cirka 2 700 kvadratmeter. Exploateringskontoret har i och med direktmarkanvisningen begärt att

Stadsbyggnadsnämnden upprättar en ny detaljplan för området, säger Erik Wallin, projektledare på Byggnadsfirman Erik Wallin.
Förslaget innebär en följsam anpassning till områdets övriga bebyggelse. Husen följer släntens lutning och får tre våningar mot nedre Lundagatan och en våning mot den över sträckningen av gatan. Materialet blir tegel och husen får generöst tilltagna terrasser på respektive sida av husen.

– Radhusen på Lundagatan kommer att ge området ett tillskott av vackra och funktionella bostadshus med ett personligt utryck. Samtidigt så förhåller sig husen genom sin mindre skala på ett respektfullt sätt till omgivande byggnader. Vi är övertygade om att de kommer att bli väldigt uppskattade, säger Mattias Litström, arkitekt på Utopia Arkitekter.

Staden bedömer att planprocessen kommer att pågå i cirka 18 månader. Erik Wallin planerar byggstart till 2018 och första inflyttning under 2019.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige