Image
Jacob Fyrberg, vd för Emilshus.
Jacob Fyrberg, vd för Emilshus. Bild: Emilshus

Emilshus köper för 239 miljoner

Transaktioner Emilshus har i tre separata affärer förvärvat industri- och lagerfastigheter för 239 miljoner kronor i Småland.
Publicerad den 23 November 2020

I Vetlanda har Emilshus förvärvat en större industrifastighet med en uthyrbar area om 48 100 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till 18 miljoner kronor med en genomsnittlig duration om åtta år.

I Växjö har Emilshus förvärvat en industri- lagerfastighet med en uthyrbar area om 5 100 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till 6,2 miljoner kronor med en genomsnittlig duration om sex år.

I Kalmar har Emilshus förvärvat en industri- lagerfastighet med en uthyrbar area om 3 700 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till 2,5 miljoner kronor med en genomsnittlig duration om fyra år.

Jakob Fyrberg:
– Emilshus utökar sitt fastighetsinnehav enligt bolagets målsättning att växa ytterligare i Småland och inom området lätt industri/logistik.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY