Image
Jacob Fyrberg, vd för Emilshus.
Jacob Fyrberg, vd för Emilshus. Bild: Emilshus

Emilshus köper för 239 miljoner

Transaktioner Emilshus har i tre separata affärer förvärvat industri- och lagerfastigheter för 239 miljoner kronor i Småland.
Publicerad den 23 November 2020

I Vetlanda har Emilshus förvärvat en större industrifastighet med en uthyrbar area om 48 100 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till 18 miljoner kronor med en genomsnittlig duration om åtta år.

I Växjö har Emilshus förvärvat en industri- lagerfastighet med en uthyrbar area om 5 100 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till 6,2 miljoner kronor med en genomsnittlig duration om sex år.

I Kalmar har Emilshus förvärvat en industri- lagerfastighet med en uthyrbar area om 3 700 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till 2,5 miljoner kronor med en genomsnittlig duration om fyra år.

Jakob Fyrberg:
– Emilshus utökar sitt fastighetsinnehav enligt bolagets målsättning att växa ytterligare i Småland och inom området lätt industri/logistik.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige