Image
Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.
Jakob Fyrberg, vd för Emilshus. Bild: Emilshus

Emilshus köper fastigheter i Småland för 179 miljoner

Transaktioner Emilshus har i tre separata affärer förvärvat fastigheter i Kalmar, Gnosjö, Gislaved, Värnamo och Västervik till ett fastighetsvärde om 179 miljoner kronor med ett totalt årligt hyresvärde om 13,3 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Juni 2021

I Kalmar har Emilshus förvärvat två industrifastigheter med en uthyrbar area om 1 900 kvadratmeter. I Gnosjö har Emilshus förvärvat två industri-/lagerfastigheter om 15 400 kvadratmeter från Elbe AB. Säljaren Elbe AB har tecknat ett 15 årigt hyresavtal för samtliga ytor.

Emilshus har förvärvat fyra industri-/lagerfastigheter belägna i Kalmar, Gislaved, Värnamo och Västervik. Fastigheternas totala uthyrbar area uppgår till 21 800 kvadratmeter.

Fastigheternas årliga hyresvärde uppgår till 13,3 miljoner kronor med en genomsnittlig återstående avtalslängd om elva år. Fastigheterna tillträds under Q2 respektive Q3 2021.
– Emilshus fortsätter med hög aktivitet i transaktionsverksamheten. Med dessa tre förvärv växer vi med fastigheter inom främst lätt industri/lager i bra lägen i Småland och med långa hyresavtal, helt i linje med Emilshus strategi, kommenterar Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige