Image

Ellenfors tar över Grön Bostad

Karriär Eva Ellenfors, med erfarenhet från bland andra Einar Mattsson, blir ny vd för Grön Bostad.
Publicerad den 26 Juni 2015
Eva Ellenfors. Bild: Einar Mattsson Fastighets AB.
Eva Ellenfors.

Ellenfors kommer närmast från egen konsultverksamhet och studier, och har dessförinnan arbetat i ledande roller inom Einar Mattsson, PWC och SEB. Ellenfors tillträdde 1 juni 2015.

Rickard Backlund har tidigare varit deltids-vd för Grön Bostad.

- Grön Bostads affärsidé är att äga och förvalta en portfölj av hållbara och miljövänliga fastigheter i tillväxtorter där hyresgästerna ska erbjudas kvalitativt boende som underlättar ett miljöriktigt beteende. Hållbarhetsaspekten finns med i allt vi gör för boende, organisation och samhälle. Vi vill verka som pådrivare i utvecklingen och målsättningen är nu att väsentligt utöka Grön Bostads bestånd. Det är en mycket intressant och angelägen arbetsuppgift, säger Eva Ellenfors.

Grön Bostad utökades under maj 2015 med ytterligare bostäder på Campus Flemingsberg. Ett projekt innehållande 430 lägenheter som inriktas mot studenter och forskare med mindre lägenheter och med smarta planlösningar.

Afa Fastigheter och Byggvesta, som är vardera hälftenägare av Grön Bostad, har också tecknat ett intentionsavtal avseende framtidens Grön Bostad, vilket innebär en fortsatt expansion med en målbild om cirka 4000 lägenheter tom 2018. Fastigheterna utvecklas av Byggvesta. Huvudfokus är Sveriges fyra största städer – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala.

- Det är mycket roligt att Eva Ellenfors tillträder som vd för vårt gemensamma bolag. Evas gedigna bakgrund och handlingskraft kommer att bidra till att förverkliga intentionen med Grön Bostad, menar Kristina Sawjani, Afa Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige