Image
Efter att Doxa, med Victor Persson som vd, har nått över 90 procent av ägande i Serneke ansöker nu styrelsen hos den senare om avnoteringar av bolaget.
Efter att Doxa, med Victor Persson som vd, har nått över 90 procent av ägande i Serneke ansöker nu styrelsen hos den senare om avnoteringar av bolaget. Bild: Serneke/Doxa

Doxa påkallar tvångsinlösen och Serneke ansöker om avnotering

Bolag Doxa har nått över 90 procent i Serneke – bolaget avnoteras.
Publicerad den 13 Juni 2023

Doxa som efter slutförandet av det offentliga uppköpserbjudandet innehar mer än 90 procent – med bortseende från de aktier som ägs av bolaget självt – av aktierna och rösterna i Serneke, har påkallat tvångsinlösen av resterande aktier i Serneke.

Mot bakgrund av ovan har styrelsen för Serneke beslutat om att ansöka om avnotering av Sernekes aktie av serie B från Nasdaq Stockholm. Sista dag för handel i aktien kommer att meddelas efter att Serneke har lämnat in ansökan och fått besked från Nasdaq Stockholm.

Styrelsen för Serneke har vidare, på begäran av Doxa, beslutat att kalla till en extra bolagsstämma att hållas den 7 juli 2023 för beslut om bland annat val av styrelse.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige