Image
Knut Rost, vd för Diös.
Knut Rost, vd för Diös. Bild: Diös

Diös utvecklar för Fritidsbankens etablering i Borlänge centrum

Uthyrning I början av 2023 öppnar Fritidsbanken i Borlänge, granne med blivande Friskis & Svettis på Borganäsvägen i centrum. Fastighetsägaren Diös utvecklar nu de 1 000 kvadratmeter stora lokalerna till att inrymma sport- och fritidsprodukter att låna för ett flertal aktiviteter. Invigning beräknas ske efter årsskiftet.
Publicerad den 17 September 2022

2013 öppnades den första Fritidsbanken i Sverige. Idén bygger på att vara ett bibliotek med sport och friluftsprodukter i syfte att ge oanvänd utrustning nytt liv och som stimulerar en aktiv fritid. Fritidsbanken är till för alla och att låna utrustningen är alltid gratis. På kort tid har konceptet gått från en enskild Fritidsbank till att finnas i en tredjedel av landets kommuner. Fritidsbanken Sverige är en ideell, nationell förening som äger varumärket Fritidsbanken. Uthyrningen sker med Borlänge kommun som hyresgäst och ansvarig för verksamheten.

– I vår nämndplan betonar vi att ett rikt utbud av kultur- och fritidsverksamhet främjar hälsa och livskvalitet och gör Borlänge till en attraktiv kommun att leva och bo i. Vi har redan ett brett föreningsliv i vår kommun och etableringen av Fritidsbanken underlättar ytterligare för människor att utöva och ta del av kultur-, idrotts- och fritidsaktiviteter, oavsett ekonomiska förutsättningar. Den centrala placeringen på Borganäsvägen innebär en svårslagen tillgänglighet, säger Maslah Omar (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Borlänge är under stor utveckling där bland annat den nya centrala placeringen av högskolans campus och flertalet företagsetableringar ger förutsättningar för fortsatt tillväxt. Beslutet om en etablering av Fritidsbanken i Borlänge kommun fattades på kultur- och fritidsnämndens sammanträde i februari 2022.

– Det händer mycket i Borlänge och efterfrågan av moderna lokaler från både kontors- och serviceföretag ökar. Ett mixat utbud av olika verksamheter är viktigt för stadens fortsatta attraktionskraft och det känns riktigt kul att vara med och etablera Fritidsbanken – ytterligare en aktör för ett aktivt och hälsosamt liv, säger Tobias Norestrand, kommersiell förvaltare, Diös Borlänge.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige