Image
Knut Rost, vd för Diös.
Knut Rost, vd för Diös. Bild: Diös

Diös köper för över en halv miljard

Transaktioner Diös förvärvar tolv fastigheter i Borlänge och Falun. Fastigheterna innehåller bostäder, hotell och kommersiella lokaler och kompletterar bolagets befintliga bestånd. Fastighetsvärdet uppgår till totalt 564 miljoner kronor och säljare är Mecastell Förvaltnings AB. Tillträde sker den 1 april 2022.
Publicerad den 28 Februari 2022

De förvärvade fastigheterna har en total uthyrningsbar yta på motsvarande cirka 36 000 kvadratmeter, varav drygt hälften är bostäder. Det totala hyresvärdet är på motsvarande cirka 40 miljoner kronor och hyresdurationen är på 3,6 år. Uthyrningsgraden för de kommersiella lokalerna uppgår till 95 procent och de största kommersiella hyresgästerna är hotell Scandic, Erlaskolan och Nordea. Transaktionen sker i bolagsform och kommer att redovisas under andra kvartalet 2022.
– Vi fortsätter förvärva strategiskt rätt fastigheter som både kompletterar vårt befintliga bestånd och stärker vår position i Falun och Borlänge. I Borlänge påbörjar vi flytten av högskolan in till centrum, och vi ser en ökad efterfrågan av både kommersiella lokaler och bostäder i samband med detta. Fastigheterna har stor potential, som ökar våra möjligheter att fortsätta skapa tillväxt och utveckla attraktiva kvarter och platser i båda städerna. Självklart är fredagens nyhet om Northvolts planer för en ny batterifabrik i Borlänge också mycket spännande, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

– Med en redan stark närvaro i Falun och Borlänge och en strategisk inriktning om utveckling för båda städerna, är Diös helt rätt köpare av de fastigheter vi säljer, säger Stefan Ericson, Mecastell Förvaltnings AB.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige