Image

Dingizian: "Priserna ska ner tio procent till"

EKONOMI Fastighetspriserna har fallit tio procent och ska ner tio procent till. Det säger i alla fall Annehems styrelseordförande och grundare Greg Dingizian.
Publicerad den 9 Juni 2008

Annehems ordförande tror att den sämre konjunkturen kommer att sänka fastighetspriserna.

- Det är tuffa tider för fastighetsbranschen. Jag tror absolut att det blir sämre innan det blir bättre. Vad vi har sett det sista halvåret är att spreaden mellan säljare och köpare har ökat. Det är inte ovanligt med tio procent i skillnad vilket motsvarar en halv procents direktavkastning. Det första som händer nu är att säljarna får acceptera de priser som gäller. Och utöver den nedgången är det alldeles säkert tio procent till som priserna ska ned, säger Dingizian till Affärsvärlden.

Annehem sålde i våras ett stort bestånd till Property Group för drygt 700 miljoner kronor, två tredjedelar av bolagets fastighetsportfölj. Så Annehem har pengar att köpa billigt för, om priserna går ner.

- Vi har aldrig haft större kassa. Och nu tror vi att det är väldigt bra att vara likvida. Vi tittar på ett antal projekt som kan vara intressanta, säger Peter Strand, vd på Annehem, till Affärsvärlden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige