Image

Demonstration mot Boultbee

BOLAG I går genomfördes en demonstration mot Boultbee.
Steve Boultbee Brooks kallade det en ”politisk aktion”.
Publicerad den 7 September 2010

Demonstrationen hölls utanför gallerian på Kungsholmen där Boultbees förvaltningsbolag EFM sitter.

Ett 50-tal personer deltog i demonstrationen, bland annat Icahandlaren Steffan Johansson, som driver Ica i Västermalmsgallerian.

Efterdebiteringar som han fått från Boultbee ledde nyligen till att Ica Fastigheter lämnade in en stämning mot Boultbee för avtalsbrott.

- Om jag får fler efterdebiteringar måste jag slå igen, sa Icahandlaren Johansson till Dagens Nyheter.

Den 15 september ska Boultbee komma med ett svar på stämningen, skriver DN.
Två av oppositionens gruppledare - Ann-Margarethe Livh (V) och Carin Jämtin (S) -deltog i demonstrationen. Båda är kritiska till hur försäljningen av centrumen genomfördes.

- Man måste göra en konsekvensanalys - som inte bara handlar om snabba pengar - innan man säljer. För Rinkeby handlar det bara om månader innan centrumet dör, och då får staden gå in med enorma summor för att upprätthålla servicen, säger Ann-Margarethe Livh till DN.

DN skriver att butiksägare från tio stockholmska köpcentrum deltog i demonstrationen.

Från Boultbees sida ser man det hela som en politisk demonstration.

- Det var en politisk aktion som inte hade något med våra hyresgäster att göra. Det är bara för att det är val i Sverige snart, säger ägaren Steve Boultbee Brooks till Market.

Han nekar också till att många av Boultbees hyresgäster fanns bland demonstranterna.

Om stämningen säger han till Market:

- Kontakten med våra hyresgäster sköts egentligen av EFM. Vi bara äger fastigheterna. Jag har fått rapporter om att EFM försökt få till möten med Ica, men att Ica inte velat tala med oss. Om de säger något annat så ljuger en av parterna.

- Vi anser att ett kontrakt är ett kontrakt helt enkelt. Vi är inte ute efter att spela ”hard ball”. Det är tråkigt och löjligt att de valt att gå till domstol, men jag är väldigt lugn med utgången. Jag hoppas ändå att vi kan lösa detta i god anda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige