Image
Balders bostadsprojekt Caprea på Östermalm.
Balders bostadsprojekt Caprea på Östermalm. Bild: Balder

De blir den enda hyresgästen i Balders bostadsprojekt Caprea

Uthyrning I början av 2024 öppnar gardinföretaget Gotain sin flagshipstore i en nybyggd och större lokal på Östermalm och blir därmed första och enda hyresgäst i Balders unika bostadsprojekt Caprea.
Publicerad den 21 April 2023

I hörnet mellan Birger Jarlsgatan och Kungstensgatan på Östermalm i Stockholm uppför Balders projektet Caprea. I likhet med det stora intresset för bostadsrätterna är det många som önskat etablera sin verksamhet i den fina butikslokalen. Att valet föll på e-handelsföretaget Gotain är dess grundare mycket nöjd med.

– Den känsla som Caprea förmedlar matchar Gotains varumärke. Lokalens utformning med fantastiska fönster, över 3 meter höga, ger oss perfekta möjligheter att visa upp gardinsortimentet på bästa sätt. Caprea är ett unikt projekt och jag ser fram emot att skapa en framtid för Gotain där, säger Eleonora Cantera.

Att matcha butikslokalen med rätt verksamhet och hyresgäst har varit viktigt för Balder och bostadsrättsföreningen. Förutom måttbeställda gardiner erbjuder Gotain också egentillverkade inredningsdetaljer utöver det vanliga.
– Gotain känns som klippt och skuret för Caprea och Eleonora Cantera har från första stund gjort ett starkt intryck på mig. Det är underbart att se hur en ung entreprenör skapat ett framgångsrikt företag med så fin verksamhet och god ekonomi, säger Thorsten Åsbjer, senior vice vd på Balder.

Eleonora startade sin verksamhet 2018 med målet att göra det enkelt att beställa måttanpassade gardiner. Nu har verksamheten expanderat och den blivande lokalen erbjuder över 300 ljusa, välexponerade kvadratmeter i ett område där många av Gotains kunder finns.

Gotains sömnadsateljé ligger Skåne och där sys varje order upp på beställning. Teamet på ateljén består av 14 kvinnor som tidigare stått långt utför den svenska arbetsmarknaden, detta som en del av ett arbetsintegrerande projekt för invandrarkvinnor.

– Det känns väldigt bra och positivt att kunna visa att det visst går att ha all tillverkning här hemma i Sverige och samtidigt ha en lönsam affärsmodell. Vi syr allt på beställning och tack vare våra duktiga sömmerskor lyckas vi ändå ha snabba leveranser. Textilierna väver och producerar vi i Europa, säger Eleonora Cantera.

Byggnationen av Caprea startade i september och under fjärde kvartalet i år flyttar de boende in. Majoriteten av bostäderna såldes snabbt och idag finns endast ett fåtal kvar. Newsec har varit rådgivare vid uthyrningen av butikslokalen och Gotain slår upp portarna i februari 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige