Image

Dagons budkommitté accepterar Klövern-budet

Bolag Budpremien har minskat – men Dagons budkommitté rekommenderar som väntat enhälligt Dagons aktieägare att acceptera Klöverns erbjudande.
Publicerad den 17 Februari 2012

Samtidigt redovisar Dagon ett minusresultat i sitt sista bokslut.

Budkommittén skriver bland annat:

”Budkommittén har tagit hänsyn till att kursutvecklingen på NASDAQ OMX Stockholm för med Dagon jämförbara bolag har inneburit att budpremien i Erbjudandet i praktiken har minskat. ABG Sundal Collier anser dock i sitt uppdaterade slutliga värderingsutlåtande att Erbjudandet fortfarande är att betrakta som skäligt ur ett finansiellt perspektiv.”

I Dagons sista bokslut redovisas ett resultat efter skatt på -21,1 miljoner kronor (115,7), till följd av negativa värdeförändringar.

Fastighetsintäkterna ökade till 557 miljoner kronor (546,8) och driftöverskottet ökade med 8,7 procent till 337,8 miljoner kronor (310,9).

Förvaltningsresultatet exklusive värdeförändringar landade på 99,0 miljoner kronor (127,3).

Det blir ingen utdelning för Dagons aktieägare (3,25).

Om vi ser till Dagons operativa verksamhet, kan jag konstatera att vi har stabila hyresgäster och möter en fortsatt stark efterfrågan på våra lokaler. Detta tillsammans med en ökad förädlingstakt och de kommersiella projektfastigheter som vi har förvärvat, gör att jag ser fortsatt positivt på verksamhetens utveckling under 2012, säger vd Per Johansson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige