Image
Ioffice flyttar in i Klara Omega.
Ioffice flyttar in i Klara Omega. Bild: JLL.

Coworkingaktör flyttar in i Klara Omega

Uthyrning Coworkingaktören Ioffice Business center har tecknat ett hyresavtal för ett helt våningsplan, om cirka 2 000 kvadratmeter, i Klara Omega. Fastigheten är belägen mitt i city på Klara Norra Kyrkogata och ägs av LO. JLL har varit rådgivare vid uthyrningen.
Publicerad den 10 December 2020
Annons
Image

Ioffice kommer att etablera en ny coworkinganläggning i lokalerna som får entré från Kungsgatan 64. Anläggningen blir Ioffice tredje och de har sedan tidigare verksamheter på Kungsgatan 37 och 60.
– Efterfrågan på coworking har ökat senaste åren och vi är väldigt glada över att vi nu kan öppna vår tredje anläggning i Klara Omega. Lokalerna passar vår verksamhet perfekt och vi ser fram emot att välkomna våra hyresgäster, säger Homan Tehrani, vd på Ioffice.

Projekt "Klara Omega" är en storsatsning från fastighetsägarens sida. I samarbete med JLL totalrenoveras och omvandlas cirka 7 000 kvadratmeter till ljusa och flexibla kontor i åtta plan. I samband med uthyrningen renoveras innergården och blir en trevlig utemiljö för hyresgästerna. Andra hyresgäster som har flyttat in i fastigheten är Karo Pharma, Kivra samt Tacton.
– Uthyrning till Ioffice och deras Coworkingetablering är en viktig pusselbit för fastigheten och ett bra komplement till övriga hyresgäster i Klara Omega, säger Frank Henriksson, vd för Kungslagern (LO).

JLL har uppdraget att utveckla och hyra ut fastigheten, som ligger i attraktivt läge mellan Kungsgatan och Norra Bantorget, bara några minuters promenad från Centralstationen och Arlanda Express.
– Att vi hyr ut ytterligare 2 000 kvadratmeter i Klara Omega är givetvis glädjande och även ett kvitto på att vi gör rätt och skapar attraktiva kontor. Nu återstår endast två lokaler i fastigheten att hyra ut, säger Erik Skalin, Head of Agency på JLL.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY