Image
Anna Lorentz.

Svenska Hus rekryterar från JLL

Bolag Anna Lorentz har utsetts som ny regionchef i Stockholm för att leda och utveckla verksamheten där. Anna Lorentz har mångårig erfarenhet av fastighetsbranschen från både utveckling, uthyrning samt förvaltning och har även mer än tio års erfarenhet som ledare. Hon ansluter till Svenska Hus från JLL.
– Det här känns riktigt bra, säger Nils Rydh, vd på Svenska Hus.


Ilija Batljan och Sven-Olof Johansson har båda köpt aktier i H&M, medan den sistnämnde också fyllt på sitt innehav i SBB ordentligt under den senaste veckan.

Tunga profiler i nya insynsköp – köper stort i fastighetsfrossan

Bolag Fastighetsnestorn Sven-Olof Johansson har haft spenderarbyxorna på den senaste veckan och även Ilija Batljan har fyllt på stort i SBB – och de är inte ensamma om att utnyttja börsens kräftgång. Fastighetssverige berättar mer om branschens senaste insynsköp.


Kvarteret F2 på Masthuggskajen.

Riksbyggens och Elof Hanssons nya landmärke vid Masthuggskajen tar form

Bygg/Arkitektur Riksbyggen och Elof Hansson Fastigheter har i samverkan med Göteborgs Stad genomfört parallellt arkitektuppdrag avseende kvarteret F2 på Masthuggskajen, Göteborg. I kvarteret kommer ett bostadshus om 16 våningar med kommersiella lokaler i de två nedersta våningarna att uppföras. Riksbyggens del i projektet avser våning 8-16 och totalt cirka 80 lägenheter med bostadsrätt. Uppdraget att utforma projektet har gått till Link Arkitektur.


Erik Visteus och Johan Spångberg.

Revelop stärker organisationen för fortsatt expansion

Karriär Revelop stärker organisationen och inrättar två nya seniora roller. Johan Spångberg rekryteras till en tjänst som Investment Manager och Revelops Erik Visteus blir Head of Investor Relations.


Colliers får stort uthyrningsuppdrag i Vaggeryd av Logistea.

Colliers får exklusivt uthyrningsuppdrag av Logistea

Uthyrning Colliers har av Logistea fått ett exklusivt uthyrningsuppdrag i Vaggeryd. Uppdraget avser cirka 100 000 kvadratmeter byggklar mark med attraktivt läge.


Mikael Hillsten.

Logicenters rekryterar toppnamn från Wästbygg

Bolag Logicenters rekryterar Mikael Hillsten till rollen som Manager Operation Development för Logicenters i Sverige. Han kommer senast från Wästbygg Gruppen som Chief Operation Officer.


Niklas Zuckerman och Anders Nordvall.

Logistea köper i Kalmar

Transaktioner Logistea förvärvar och tillträder logistikfastighet i Kalmar om 2 630 kvadratmeter med avtalad tillbyggnad om cirka 1 800 kvadratmeter.


Schenker utökar hos Prologis i Arlandastad.

DB Schenker expanderar med Prologis i Arlandastad

Uthyrning DB Schenker, som sedan tidigare hyr hela DC1-fastigheten i Prologis Park Arlanda, disponerar från och med den 1 januari 2022 även byggnadens nya utbyggnad på 7 505 kvadratmeter. DB Schenkers totala hyresyta i Arlandastad blir därmed 71 254 kvadratmeter.


Lokalmarknadsdagen
Här på Clarion Hotel Post arrangeras klassiska Lokalmarknadsdagen nästa torsdag den 20 januari. Säkra din plats nu, anmälan stänger idag!

Lokalmarknadsdagen: Välkommen till ett tryggt event – anmälan stänger i dag

Lokalmarknadsdagen Vi kontrollerar vaccinations-bevis, möblerar glest och följer i övrigt myndigheternas alla aktuella restriktioner. Föredrar du att följa dagen digitalt så går det självklart bra. Det är tryggt att besöka Lokalmarknadsdagen. Anmälan stänger i dag – säkra din plats nu.


Louise Hertz.

Patrizia storköper danska studentbostäder

Transaktioner Patrizia köper sju fastigheter med 1 186 studentbostäder för 314 miljoner euro, drygt 3,2 miljarder svenska kronor. Säljare är Deutsche Finance International.


Maria Kruse.

Logistea rekryterar Maria Kruse som hållbarhets- och IR-chef

Bolag Logistea har rekryterat Maria Kruse som hållbarhets- och IR-chef samt medlem av koncernledningen.


Lokalmarknadsdagen
P-G Persson medverkar i en öppenhjärtig intervju på Lokalmarknadsdagen nästa torsdag den 20 januari.

Lokalmarknadsdagen: P-G om proffsdrömmar, karriären och bygget av staden Göteborg

Lokalmarknadsdagen Vår Nästa torsdag är det dags att starta igång fastighetsåret 2022 med Lokalmarknadsdagen på Clarion Hotel Post. Under dagen möter du bland annat Platzers mångårige vd P-G Persson i en öppenhjärtig intervju om tennis, karriären och bygget av staden Göteborg. Säkra din plats i dag – anmälan stänger nu på fredag.


Thomas Sipos och Anders Sylvén.

Revelop hyr ut 1 300 kvadratmeter i Mölndal

Uthyrning Revelop har tecknat hyresavtal med Smith & Nephew om 1 300 kvadratmeter kontor och lager på Aminogatan i Mölndal. Smith & Nephew nyetablerar ett Nordic Distribution Center för bolagets nordiska verksamhet och tillträder lokalerna under andra kvartalet 2022.


Trianon hyr ut till förskola i Malmö.

Trianon hyr ut till förskola i Malmö

Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal med Förskolan Telningen, som kommer att hyra 688 kvadratmeter i fastigheten Hyllie 9:5 på Stensjögatan 3 i Malmö. Beräknad inflyttning är juni 2022. Hyresgästen är den tredje på kort tid som Trianon tecknar avtal med i den aktuella fastigheten och förhandlingar pågår med fler.


Niklas Zuckerman och Anders Nordvall.

Stort gap mellan aktieslagen – rally i maktaktierna

Bolag Samtidigt utnyttjar Logisteas bolagstoppar arbitragemöjligheterna.


Logicenters skriver avtal med Tokmanni Oy i Finland

Logicenters skriver avtal med Tokmanni Oy i Finland

Uthyrning I finska Mäntsäla har Logicenters tecknat ett långsiktigt hyresavtal med det finska detaljhandelsföretaget Tokmanni Oy. Avtalet avser ett 55 000 kvadratmeter stort lager i södra Mäntsälä och första fasen beräknas vara färdigställd under andra kvartalet 2023.


Karin Brand.

Logistic Contractor stärker upp Norrlandssatsningen

Bolag Karin Brand utses till affärsutvecklare för Logistic Contractors Norrlandssatsning.


Olof Andersson.

Trianon hyr ut till psykiatrimottagning i Malmö

Uthyrning Trianon har tecknat ett femårigt hyresavtal med Friskvårdspsykiatrin Skåne AB som kommer att hyra 480 kvadratmeter i fastigheten Vipan 9 på Limhamn i Malmö.


Lokalmarknadsdagen
Fredrik Olsson, Jacob Torell och Peter Warda är talarna i spår Region på Lokalmarknadsdagen den 20 januari på Clarion Hotel Post.

Lokalmarknadsdagen: Fokus på regionen

Lokalmarknadsdagen Den 20 januari på Clarion Hotel Post startar fastighetsåret 2022 i och med Branschens mötesplats i Göteborgsregionen – Lokalmarknadsdagen. Dagen bjuder bland annat på ett temaspår med fokus på regionen.


Niklas Zuckerman, vd för Logistea.

Logistea förvärvar i Gnosjö och Mullsjö

Transaktioner Logistea har förvärvat en fastighet i Mullsjö samt en fastighet i Gnosjö till ett samlat fastighetsvärde om 66 miljoner kronor. Fastigheterna, som är fullt uthyrda, består tillsammans av en uthyrningsbar yta om cirka 8 300 kvadratmeter samt cirka 8 000 kvadratmeter byggrätter. Årlig hyresintäkt uppgår sammantaget till 5,1 miljoner kronor och driftnetto till 4,9 miljoner. Genomsnittlig återstående kontraktstid uppgår till drygt 14 år.