Image

Corem bygger 30 000 kvadratmeter i Västerås

Bygg/Arkitektur Corem har tecknat ett 15-årigt avtal med Svenska Retursystem och bygger en 30 000 kvadratmeter stor anläggning i Hacksta verksamhetsområde i Västerås.
Publicerad den 18 December 2015
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Det årliga hyresvärdet är cirka 16,2 miljoner kronor. I byggnaden ska Svenska Retursystem tvätta och distribuera returlådor och returpallar till dagligvaruhandeln och livsmedelsindustrin.

Corem kommer att förvärva cirka 66 000 kvadratmeter mark av Västerås Stad och uppföra Svenska Retursystems nya anläggning med Logistic Contractor som planerad totalentreprenör. Beräknad projektkostnad är cirka 215 miljoner kronor, varav förvärv av mark uppgår till drygt 16 miljoner kronor. Inflyttning är planerad till mars 2017. Byggnaden ska klassificeras enligt Green Building och alla materialval görs i enlighet med Sunda Hus databas över icke-miljöpåverkande ämnen.

Svenska Retursystem har idag fyra anläggningar, varav en är belägen i Corems fastighet Bråta 2:136 i Mölnlycke Logistikpark. Anläggningen i Västerås kommer att bli Svenska Retursystems största och hantera cirka 70 miljoner returlådor per år.

- Vi tycker det är mycket hedrande att vi fått förtroendet att uppföra Svenska Retursystems hittills största anläggning. Svenska Retursystem är ett intressant och expansivt företag som effektiviserar och miljöanpassar varuflöden för dagligvarubranschen. Vi ser Västerås som en intressant marknad och är glada över få ytterligare en enhet i en växande region, säger Corems vd Eva Landén.

- Vi ser fram emot ett utökat samarbete med Corem och att tillsammans säkerställa att detta viktiga projekt för Svenska Retursystems fortsatta tillväxt blir framgångsrikt, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige