Image
Coop Nord etablerar sig på Östra Station i Umeå.
Coop Nord etablerar sig på Östra Station i Umeå. Bild: Balticgruppen

Coop Nord etablerar sig på Östra Station i Umeå

Uthyrning Coop Nord kommer att etablera en ny dagligvarubutik i den framväxande stadsdelen Östra Station i Umeå.
Publicerad den 13 November 2019

– Östra Station är en blivande knutpunkt, och för Coop var det en självklarhet att etablera oss här och vara en del av framtidens Umeå, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord. Coop vill finnas nära våra kunder, och då området är under utveckling är det den perfekta platsen för en nyetablering.

Butiken kommer inrymmas i bottenplan på den bostadsfastighet som Balticgruppen kommer att bygga i den första etappen på Östra Station.

Ett hyreskontrakt har undertecknats mellan Balticgruppen och Coop Nord. Butiken kommer att ha en säljyta på 800 kvm och planerad inflyttning sker under hösten 2022.
– Östra Station är vår nästa stora satsning. Det blir en ny stadsdel med bland annat kontor, restauranger, bostäder, dagligvaruhandel, gym och parkeringshus/mobilitetsanläggning. Området bidrar starkt till Umeås hållbara tillväxt tack vare dess närhet till bra kommunikationer, flöden av människor och kopplingen till universitetsstaden samt centrum. Vi är väldigt glada över att Coop kommer att vara en del av den utvecklingen, de arbetar proaktivt och nytänkande med hållbarhet integrerat genom hela deras affär. Samarbete och nya affärsmodeller som inkluderar cirkulär ekonomi kommer att vara en viktig del i Östra Stations utveckling, säger David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige