Image
Illustration över Epirocs nya lokaler på Hedensbyn i Skellefteå.
Illustration över Epirocs nya lokaler på Hedensbyn i Skellefteå. Bild: Contractor

Contractor bygger nya lokaler åt Epiroc

Bygg/Arkitektur Contractor har tecknat avsiktsförklaring och ett avtal om att projektera fram nya, permanenta lokaler i Skellefteå åt Epiroc, Sveriges ledande företag inom gruv- och bergbrytningsutrustning.
Publicerad den 15 Mars 2022

– Vi är jätteglada över att vi får chansen att skapa en ny anläggning till Epiroc. Det ska bli spännande att följa bolagets utveckling, de har planer på att växa i Skellefteå och är verksamma i en tillväxtbransch, säger Mats Håkansson, projekteringsansvarig på Contractor.

– Vi gör den här satsningen för att möta ökade behov. Det händer oerhört mycket inom både gruvindustrin och infrastrukturområdet just nu, både i Skellefteåtrakten och andra delar av norra Sverige. Vi ser en intressant framtid i regionen där vi kommer att ha mycket att göra många år framöver. Därför måste vi anpassa vår verksamhet efter det, säger Mikael Deremo, strategic source manager på Epiroc.

I det tidiga skedet har stort fokus legat på hållbarhet och arbetsmiljö, något som är helt i linje med de grundläggande värderingarna hos både Contractor och Epiroc.
– Vi planerar att uppföra kontorets stomme i trä och använda effektiv teknik för energiåtervinning. Link arkitektur kommer att ansvara för design och arkitektur i projektet, berättar Mats Håkansson.

De nya lokalerna ska ligga på Hedensbyn, nära Epirocs nuvarande, och väntas bli ungefär 2 500 kvadratmeter stora. Lokalerna ska inrymma två kontorsvåningar och en verkstad med 10 meter högt i tak med traverser, som är anpassad för att jobba med service av riktigt stora maskiner. Inflyttning är planerad till sommar/höst 2023.
– Epiroc arbetar bland annat med underhåll av riktigt stora borriggar som kan väga upp till 65 ton, så det krävs stora utrymmen, säger Mats Håkansson.
– Vi är glada att kunna bygga de nya lokalerna så nära våra nuvarande, det är ett attraktivt läge för oss, säger Mikael Deremo.

Epiroc bildades ur Atlas Copcos affärsområde gruv- och bergbrytningsteknik och är en global partner för gruv- och infrastrukturkunder. Företaget utvecklar och tillhandahåller utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. De erbjuder också service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige