Image

Colliers rekryterar bank-vd

Karriär Colliers anställer Håkan Johanson som Senior Director, en roll som ligger under vd och som skall verka som dörröppnare för större transaktionsuppdrag åt Colliers. Håkan Johanson har lång erfarenhet inom bankvärlden som chef på flera tyska banker, senast som vd för Eurohypo (dotterbank till Commerzbank) som i höstas lade ner sin verksamhet i Norden.
Publicerad den 1 Mars 2011
Håkan Johanson. Bild: Colliers. Bild: Colliers
Håkan Johanson. Bild: Colliers.

Håkan Johanson bidrar med ett stort kontaktnät inom fastighetsbranschen där han arbetat med finansieringar av alla slags fastighetsbolag och fonder. I och med att finansieringen av ett fastighetsförvärv sedan krisen blivit alltmer kritisk får Håkan Johansons kunskap i finansieringslösningar en väsentlig roll i Colliers tjänsteutbud.

Håkan Johanson börjar sin anställning under mars och kommer att vara placerad i Stockholm. Tjänsten tillhör inget specifikt affärsområde utan fungerar övergripande och binder samman intag av transaktioner samt har en rådgivande roll i affärer där krediter är viktiga för transaktionen.

- Vi känner oss mycket nöjda med rekrtyeringen av Håkan Johanson som kommer in med ny kunskap i bolaget och som samtidigt blir en naturlig dörröppnare med sitt välkända namn och sina kontaker i fastighetsbranschen. Denna kompetens är också en förstärkning till våra uppdragsgivare vid finansieringar inom transaktion. Vi ser även möjligheter där finansiering är en viktig del för att transaktionen skall genomföras eller där vi kan hitta lösningar på olika avvecklingsuppdrag för banker eller fonder, säger Colliers vd Dan Törnsten.

Ämnen

Colliers International på Branschguiden

Colliers International är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av
entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att
öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom
vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra
kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Retail,
Valuation samt Corporate Solutions.
Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordi...

Läs mer om Colliers International på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här är marknadsläget för bostadsbyggande

Bolag Peab har fått uppdraget att bygga 288 hyreslägenheter i projektet Hökälla Säteri i Lillhagen på Hisingen i Göteborg. Beställare är Tornet Bostadsproduktion och kontraktssumman uppgår till 402 miljoner kronor. Liselott Bergkvist, regionchef på Peab i Göteborg, beskriver de stora skillnader som nu finns mellan olika delar av marknaden, vilka delar som går bra och vilka som går sämre.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY