Image

Christina Lindbäck blir hållbarhetschef för NCC-koncernen

Karriär Christina Lindbäck tillträder den nya tjänsten som hållbarhetschef för NCC-koncernen den 1 mars 2013 och blir samtidigt medlem av koncernledningen.
Publicerad den 25 Februari 2013
Christina Lindbäck. Bild: Kristina Sahlén
Christina Lindbäck.

Hon är för närvarande miljöchef för NCC-koncernen.
- Med Christina som medlem av koncernledningen blir vi ännu tydligare med att hållbarhet är en integrerad del i NCC:s långsiktiga strategi. Hållbarhet är sedan länge ett prioriterat område för NCC och är avgörande för att behålla vår position och för att kunna växa. Vi har en stark ambition att bli ett av de bästa företagen inom hållbarhetsområdet, säger Peter Wågström, koncernchef och vd för NCC.

- Vi tror att den sociala aspekten av hållbarhet kommer att få en allt större betydelse i planeringen av vårt framtida samhälle. Det är ett område där NCC som ett bygg- och fastighetsutvecklingsbolag kommer att ta en större roll i framtiden. Det kommer bli en förutsättning att ha en dialog med våra intressenter, inte bara om miljö och ekonomi, utan även om de sociala aspekterna för att kunna växa lönsamt, säger Christina Lindbäck, hållbarhetschef för NCC.

NCC har utvecklat flera kunderbjudanden inom miljöområdet, som Grön asfalt, Hållbar renovering, passivhus såväl som metoder för reducering av koldioxidutsläpp och andra utsläpp, till exempel nytt bränsle för att reducera koldioxidutsläpp vid asfaltstillverkning.

Christina Lindbäck började som miljöchef för NCC 2010. Innan dess var hon miljöchef för Ragn-Sells-koncernen där hon arbetade sedan 2002. Dessutom har hon lång erfarenhet från miljödepartementet där hon hade flera roller.

Christina Lindbäck är ordförande för det svenska företaget Miljömärkning Sverige AB som har hand om den nordiska miljömärkningen Svanen och EU:s miljömärke, samt är styrelsemedlem i styrelsen för Mistra - Stiftelsen för miljöstrategisk forskning. Tidigare var hon också ordförande för Näringslivets miljöchefer.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige