Image
Efter Cerneras lyckade Port 17 i Byttorp satsar bolaget vidare i Borås-stadsdelen.
Efter Cerneras lyckade Port 17 i Byttorp satsar bolaget vidare i Borås-stadsdelen. Bild: Cernera

Cernera planerar 300 nya bostäder i Borås

Bygg/Arkitektur Cernera har köpt en fastighet om cirka 3 000 kvadratmeter på Byttorp i Borås av DHR:s lokala förening. Tomten ligger några minuter från centrum och mitt emellan Byttorpssjön och Rya Åsar. Cernera har nu för avsikt att driva detaljplan för att om några år kunna bygga ett antal bostäder i blandade storlekar på fastigheten.
Publicerad den 3 September 2021

– Vårt senaste projekt på Byttorp, Port17, har varit väldigt uppskattat av marknaden. Vår bedömning är att det är stor efterfrågan på bostäder i området. Vi tror att flerbostadshus i blandade storlekar kommer att passa väl in i stadsdelen som idag består av mestadels bostäder, säger Cerneras vice vd Martin Svärd.

Idag står bland annat en föreningslokal på tomten och de nuvarande hyresgästerna behåller sina avtal tills vidare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige