Image

Catherina Fored projektchef för Sundbybergs nya stadskärna

Karriär När Sundbybergs stad inom några år gräver ner järnvägen genom centrala Sundbyberg ska också en ny stadskärna och ett resecentrum under jord anläggas. Catherina Fored, tidigare vd för Sveriges Arkitekter, blir projektchef. 2025 ska den nya stadskärnan vara verklighet.
Publicerad den 16 Juni 2014

– Sundbybergarna kommer att få ett nytt stadsrum, det öppnar också helt nya möjligheter att skapa en unik trafiknod i Stockholmsregionen; satsningen är en av de viktigaste i Stockholmsområdet. Jag är mycket glad över att som arkitekt och projektansvarig få samarbeta med Sundbybergs politiker, tjänstemän och medborgare. Jag har redan mycket bra material att arbeta med utifrån de framtidsdialoger som ägt rum, säger Catherina Fored.

Sträckan genom Sundbyberg är en del av Mälarbanan som blir fyrspårig och läggs under jord mellan Marabouparken och Solnagränsen. Arbetet planeras pågå 2019–2025, och har bland annat föregåtts av dialoger med invånare och näringsidkare i Sundbyberg. Staden satsar 800 miljoner i utbyte mot 40 000 kvadratmeter mark.

Catherina Fored har en bakgrund bland annat på Sveriges arkitekter, Folkhem AB och Statens fastighetsverk, och är ett välrenommerat namn i branschen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige