Image
Rutger Arnhult, ordförande i Castellum, och Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden och tänkt vd för Castellum.
Rutger Arnhult, ordförande i Castellum, och Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden och tänkt vd för Castellum. Bild: Castellum/Kungsleden

Castellum uppe i 96,5 procent av Kungsleden – påkallar tvångsinlösen

Bolag På torsdagen avslutades den förlängda acceptperioden för Castellums erbjudande till Kungsledens aktieägare. Castellum har nu 96,5 procent av kapitalet och rösterna.
Publicerad den 19 November 2021

86,6 procent är aktier som accepterat erbjudandet och 9,9 procent aktier som Castellum köpt över marknaden.

Castellum har i enlighet med aktiebolagslagen påkallat tvångsinlösen avseende de återstående aktierna i Kungsleden. Vidare kommer Kungsleden, på begäran av Castellum, ansöka om avnotering av Kungsledens aktier från Nasdaq Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige