Image
Lilla Bommen 4.
Lilla Bommen 4. Bild: Castellum

Castellum hyr ut till Kronofogdemyndigheten på Lilla Bommen i Göteborg

Uthyrning Castellum har avtalat ett sexårigt hyreskontrakt med Kronofogdemyndigheten om cirka 2 000 kvadratmeter på Lilla Bommen 4 i centrala Göteborg. Inflyttning är planerad till maj 2025.
Publicerad den 17 Juni 2024

– Det känns mycket bra att hälsa Kronofogdemyndigheten välkomna till dessa ljusa och vackra arbetsplatser med hamnmiljön och historiska Barken Viking som granne, säger Helena Dellborg, uthyrningsansvarig på Castellum, region Väst.

Lokalerna fördelar sig på två våningar med ljusinsläpp i alla väderstreck och miljöcertifiering enligt BREEAM In-Use med primärt syfte att minska befintliga byggnaders miljöbelastning. Castellum kommer dessutom att uppgradera vissa installationer för att ytterligare förbättra fastighetens energiprestanda.

– Det nya avtalet har tagits fram i en gemensam process. Kronofogdemyndigheten har varit konstruktiva och lösningsfokuserade genom hela samarbetet, säger Helena Dellborg.

Lilla Bommen har anor från mitten av 1600-talet och blev raskt Göteborgs hamn för kanaltrafik och inrikessjöfart med både lastbåtar och passagerarfartyg. Idag präglas området av dynamisk tillväxt, där Castellum har en ledande roll i förnyelsen av kontorsfastigheterna som blir ett centralt nav där stadspulsen möter vattnet.

– Jag är glad över att Kronofogdemyndigheten valt Castellum och stolt över att vi kunnat lösa deras lokalbehov på bästa sätt. Att myndigheten flyttar hit stärker hela området och stimulerar fortsatt expansion, säger Örjan Rystedt, vd, Castellum region Väst.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så efterfrågat är det statliga stödet för omvandling av lokaler

Ekonomi/Finansiering Under tre månader har kommuner kunnat söka stöd för planläggning av småhus och omvandling av lokaler till bostäder. Fastighetssverige har tittat närmre på hur eftersökt stödet har varit.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige