Image

Castellum-bolag investerar 116 miljoner

Bygg Dotterbolag inom Castellum-koncernen har nyligen påbörjat nyproduktion av 13 280 kvadratmeter lager och kontor till en investeringsvolym om 116 miljoner kronor. Dessutom köper man en industrifastighet i Örebro.
Publicerad den 12 April 2012

Harry Sjögren har påbörjat nyproduktion i Viared (Borås) av 9 200 kvadratmeter varav 8 750 kvadratmeter höglager och resterande del kontor. Nyproduktionen är fullt uthyrd och beräknas vara färdigställd i slutet av 2012. Investeringen beräknas uppgå till 58 miljoner kronor.

I Rosersberg, Sigtuna, har Fastighets AB Brostaden påbörjat nybyggnation av
4 080 kvadratmeter, varav 2 820 kvadratmeter består av lagerytor och 1 260 kvadratmeter av kontorsytor. Investeringen beräknas uppgå till 40 miljoner kronor och bygget ska vara färdigställd i slutet av 2012. För närvarande är inga kontrakt tecknade i den nya byggnaden.

I Backa, Göteborg, har Eklandia Fastighets AB påbörjat ombyggnation av en lager- och logistikfastighet för en ny hyresgäst. Investeringen beräknas uppgå till 18 miljoner kronor och vara färdigställd under andra kvartalet 2012.

I Örebro har Aspholmen Fastigheter AB förvärvat en industrifastighet om 3 050 kvadratmeter som gränsar till bolagets befintliga fastighetsbestånd. För närvarande är inga kontrakt tecknade i byggnaden. Investeringen uppgick till 20 miljoner kronor och tillträde har skett.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY