Image

Capman köper i Köpenhamn

Transaktioner Capman Nordic Real Estates fond gör sitt första förvärv i Danmark genom att köpa sju mindre bostads- och kommersiella fastigheter i Köpenhamn.
Publicerad den 11 September 2013

Portföljen består av centrumfastigheter längs med Amagerbrogade, en välkänd affärsgata som leder till Köpenhamns centrum.

Totalt innefattar portföljen en yta på 11 101 kvadratmeter, av vilka 69 procent är avsedda för bostadsbruk och 31 procent för kommersiellt bruk.

- Investeringen passar vår värdeökningscentrerade investeringsstrategi med fokus på tillväxtcentra i Norden perfekt. Fastigheterna på Amagerbrogade byggdes under 1890-talet och består av kommersiella lokaler på bottenvåningen med bostäder i de övriga våningarna. Vi skapar värde genom att hyra ut de tomma butikslokalerna och renoverar en del bostäder, vilket höjer hyresintäkterna markant, säger Mika Matikainen, senior partner och chef för Capman Real Estate.

- Vi är glada över denna fonds första investering i Danmark, en marknad där vi inväntar ökad aktivitet och ser fram emot flera förvärv inom nära framtid. Vår lokala partner Keystone Investment Management är erfaren på marknaden och kommer att bidra till vår aktiva fastighetsförvaltning, säger Torsten Bjerregaard, investeringsansvarig och partner för Capman Nordic Real Estate.

SEB står för bankfinansieringen.

Transaktionen utgör Capman Nordic Real Estate-fondens andra investering.
Fonden genomförde sin första stängning i mars 2013 med en investeringskapacitet på cirka 125 miljoner euro. Fonden verkställde sin första investering i december 2012 genom förvärvet av Silverdal 1, en kontorsfastighet i Sollentuna i Storstockholm. Resningen för fonden fortsätter med förväntad slutlig stängning år 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige