Image

Byggstart för nya Tiundaskolan

Bygg/Arkitektur Nu har byggandet av nya Tiundaskolan i Uppsala inletts. Projektet är ett samarbete mellan utbildningsförvaltningen och Uppsala kommun Skolfastigheter.
Publicerad den 21 April 2016

Elever från skolan och från Hemmings förskola deltog tillsammans med Caroline Andersson (S), ordförande i utbildningsnämnden och Jan Ejdersund (S), ordförande i Uppsala kommun Skolfastigheter AB, och fick mura varsin sten.

– Det är en historisk dag när vi börjar bygget av nya Tiundaskolan, en modern skola med modern pedagogik, Här får elever och medarbetare möjlighet att arbeta i utrymmen som kan anpassas efter olika gruppstorlekar och ämnen i stället för i traditionella klassrum, vilket möjliggör nya arbetssätt, säger Caroline Andersson.

Projektet är ett samarbete mellan utbildningsförvaltningen, som beställt skolan, och Uppsala kommun Skolfastigheter.

– Tiundaskolan blir en energismart skolbyggnad med högt ställda miljö- och energikrav. Men vi har också lagt stort fokus på att skapa inspirerande och trygga lärmiljöer. Barnen har önskat sig en ”skola där alla är snälla” och det vill vi leverera, bland annat genom att skapa ljusa, öppna och välkomnande ytor, säger Jan Ejdersund.

Tiundaskolan ska rymma totalt 1 044 elever mellan noll och 15 år. Förskolan får åtta avdelningar för 144 barn, och grundskolan 900 platser.

– Tiunda är ett bra exempel på hur vi genom geografisk närhet mellan skolformer och stadier möjliggör goda förutsättningar till att säkra övergångar som i sin tur ger bra förutsättningar att möta varje elev, säger Birgitta Pettersson, utbildningsdirektör.

Skolfastigheter bygger först idrottshallen, som ska stå klar 2017. Den övriga skolan blir en sammanhållen byggnad som står klar att tas i bruk hösten 2018. Skolan får ett eget kök, där 3 000 matportioner kan lagas för leverans även till andra skolor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige