Image

Byggstart för 220 miljoners-hotell i Malmö

BYGG På torsdagen startade bygget av ett nytt Park Inn med 231 hotellrum i Västra Hamnen i Malmö. Midroc Property Development är fastighetsägare och byggherre. Investeringen ligger på 220 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Oktober 2008

- Hotellet är en viktig byggsten i utvecklingen av vårt område i Västra Hamnen. Inom det närmaste halvåret kommer vi också att börja bygga 106 bostadsrätter utmed Västra Varvsgatan och ett nytt kontorshus på Skeppsgatan säger Peter Syrén, vice vd i Midroc Property Development.

Park Inn är Rezidors snabbast växande varumärke som på drygt fem år vuxit från ett till över 100 hotell i Europa, Mellanöstern och Afrika. Det är välkänt för sin färgstarka design och sin fräscha och dynamiska framtoning, och står för en effektiv och okomplicerad service i mellanklassen.

- Park Inn Malmö blir ett väldigt bra tillskott för såväl staden som för Rezidor, säger Christian Gartmann, Nordenchef för Rezidor.

- Malmö och hela Öresundsregionen är ett mycket dynamiskt område, och läget vid World Trade Center i Västra Hamnen är perfekt.

Hotellet kommer att ligga i Västra Hamnen, granne med World Trade Center. Byggnaden ingår som del i ett större kvarter med bostäder samt kontor och handel. Den ansluter i storlek till angränsande fastigheter med en stadsmässig fasad mot Stora Varvsgatan och en lägre del mot en planerad stadsdelspark.

Byggnaden blir 9 800 kvadratmeter stor. Den består av en u-formad byggnadsvolym i sju våningar. I entréplanet finns lobby, bar, restaurang med 160 platser, 6-7 konferenslokaler samt kontor. Hotellrummen placeras på plan 2-7 och de flesta är 23-24 kvadratmeter stora. Rummen på hotellets södra sida får fin utsikt över parken.

Arkitekturen är modern. Hotellrummen och de publika utrymmena får stora glaspartier som kontrasterar mot de övriga materialen, vit puts samt mörkgrått och svart skivmaterial.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige