Image
Projektet Spexaren i Uppsala.
Projektet Spexaren i Uppsala. Bild: PE Teknik & Arkitektur

Byggpartner och Uppsalahem bygger bostäder och förskola i partnering

Bygg/Arkitektur Byggpartner har nu tecknat kontrakt med Uppsalahem om byggfasen för ett nytt partneringprojekt på Rackarberget i Uppsala. Här blir det studentbostäder och förskola i samma byggnad.
Publicerad den 4 December 2023

Projektet, som går under namnet Spexaren, omfattar nyproduktion av 72 studentlägenheter samt en förskola och är beläget på Rackarbergsgatan i Uppsala. Projektet ska genomföras i partnering mellan Uppsalahem och Byggpartner och beräknas vara färdigt våren 2025.
– Vi har haft ett bra samarbete med Byggpartner så långt och nu ser vi verkligen fram emot att börja bygga, säger Alejandro Pallas, projektledare på Uppsalahem.

Projektet har hög miljöprofil. Bland annat får byggnaden en stomme av trä och miljöcertifieras med Svanen. Byggpartner är en av landets ledande träbyggare och Spexaren blir bolagets andra träprojekt i Uppsala.
– Under projekteringen har vi haft fullt fokus på att minska klimatavtrycket för projektet. Med trästomme har vi nästan halverat siffran jämfört med en betongstomme. Så det känns helt rätt att Uppsalahem väljer trästomme i det här projektet, säger Gunilla Dahlstedt, chef för Byggpartners region Uppsala.

Rackarberget är ett klassiskt studentområde med närhet till flera av universitetets institutioner och på bekvämt cykelavstånd från centrum. Nu utvecklas området med fler studentbostäder, men även med en förskola med fyra avdelningar.
– Jag ser verkligen fram emot att få driva ett projekt med ambitiösa klimatmål, en givande utmaning, säger Alejandro Pallas, på Uppsalahem.

Projektet Spexaren har planerad byggstart i januari 2024 och beräknas vara färdigt sommaren 2025. Den bedömda entreprenadsumman om cirka 110 miljoner kronor går in i Byggpartners orderbok för kvartal 4 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige