Image
Eskilstuna Kommunfastigheter bygger vård- och omsorgsboende. NCC har fått byggordern.
Eskilstuna Kommunfastigheter bygger vård- och omsorgsboende. NCC har fått byggordern. Bild: NCC

Bygger vård och omsorg i Eskilstuna

Bygg/Arkitektur Eskilstuna kommunfastigheter bygger ett nytt vård- och omsorgsboende med 80 lägenheter vid Trumslagargården i Eskilstuna. NCC har fått byggordern, värd cirka 170 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Februari 2020

– Behovet av vård- och omsorgsboenden ökar i Eskilstuna. Därför bygger vi ut Trumslagargården med ett modernt och tryggt boende. Vi bygger för framtiden med fokus på Eskilstunabornas behov, energieffektivitet och hållbara materialval, säger Jim Berglund, projektledare på Eskilstuna Kommunfastigheter AB.

Uppdraget innebär en tillbyggnad av ett vård- och omsorgsboende intill Trumslagargårdens nuvarande anläggning nära Mälarsjukhuset. Tillbyggnaden omfattar cirka 8 000 kvadratmeter och kommer att bestå av 80 boenderum samt personal- och supportutrymmen.

Huset får putsade fasader i en mörkare varmgrå färg. Ytterväggar vid balkonger och entréer kläs med träpanel. Vid balkonger och uteplatser placeras spaljéer av trä som stöd för växter, insynsskydd och solavskärmning.

Byggnaden projekteras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att boendet utformas utifrån högt ställda krav på energieffektivitet, hälsosam inomhusmiljö med god ventilation och sunda materialval.

– Vi bygger även ett äldreboende vid Öster Mälarstrand i Västerås och i Sörmland pågår ny- och ombyggnationer på regionens tre sjukhus. NCC har lång erfarenhet av att bygga framtidssäkra, flexibla och hållbara miljöer inom vård- och omsorg som utgår från behoven hos både den enskilde och personal, säger Anders Lindkvist, affärschef NCC Building Sweden.

Projektering har påbörjats och markarbeten beräknas starta under våren 2020. Boendet beräknas stå klart våren 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY