Image
Martin Lindvall.
Martin Lindvall. Bild: Magnus Glans

Budgeten: Tillfälligt stärkt bostadsbidrag

Sverige Regeringen föreslår i vårbudgeten ett tillfälligt stärkt bostadsbidrag till barnfamiljer. Fastighetsägarna ser positivt på förslaget.
Publicerad den 20 April 2022

Regeringen föreslår i vårbudgeten att bostadsbidraget till barnfamiljer under 2022 förstärks med ett tillfälligt tillägg med 25 procent. Förstärkningen ska användas för att kompensera barnfamiljer med en svag ekonomi för kraftiga prisuppgångar.

Bostadsbidraget är ett socialt träffsäkert sätt att ge stöd till de hushåll som har störst behov av stöd, menar Fastighetsägarna.

– Det är mycket välkommet att regeringen väljer att förstärka bostadsbidraget. Bostadsbidraget går till hushåll som har en svag ekonomi och är därför socialt träffsäkert, säger Martin Lindvall, samhällspolitisk chef på Fastighetsägarna.

– Kriget i Ukraina har inneburit prishöjningar som direkt påverkar hushållen. I ett sådant läge är det viktigt att finna snabba och enkla lösningar, som att utgå från redan befintliga stödåtgärder. På sikt behöver både storleken på bostadsbidraget och vem som kan omfattas av det ses över, säger Martin Lindvall.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige