Image

Bromma Center nästan fullt uthyrt

HANDEL Utbyggnaden av Bromma Center kommer att stå klart om drygt ett år. Men redan nu är drygt 80 procent av den totala handelsytan uthyrd.
Publicerad den 10 September 2009

Sedan 2008 pågår ombyggnadsarbetet vid Bromma Flygplats i Hangar 3 som uppfördes 1948. Den befintliga volymhandeln på platsen kommer nu att kompletteras med shopping i varuhusmiljö med en stor deli-avdelning. Den nya delen omfattar cirka 25 000 kvadratmeter och kommer att invigas under hösten år 2010. Intresset från hyresgästerna är stort och drygt 80 procent av den totala handelsytan på 60 000 kvadratmeter är uthyrd.

Bland aktörerna som tecknat avtal med KF Fastigheter finns bland annat norska sport och vildmarkskedjan XXL, H&M och Åhléns samt mer nischade aktörer som HBM med butikskoncept som Oasis, Warehouse och Kookaï.

- Trots ett tuffare läge på marknaden lockar Bromma Center. Vi märker att våra kunder tycker att både koncept och läge är mycket attraktivt. Att vi redan har klara avtal med många av de stora aktörerna tycker vi är roligt, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd för KF Fastigheter.

Bromma Center har ett unikt läge i ett befolkningstätt och mycket köpstarkt område. Tillväxten i upptagningsområdet är stor med bland annat en förväntad befolkningsökning på mer än 50 000 invånare fram till 2015.

- Vi har länge tittat på Bromma som område, eftersom där finns ett mycket köpstarkt kundunderlag. Bromma Center passar oss perfekt eftersom det redan är en etablerad handelsplats med en stor utvecklingspotential, säger etableringschef Cenneth Eklund på Åhléns.

- Jag önskar att alla våra butiker skulle se ut som den vi öppnar i Bromma Center. Det är ett fantastiskt bra läge och ett upptagningsområde med en mycket köpstark målgrupp, säger Henrik Hansson som driver HBM.

KF Fastigheter har arbetat med utvecklingen av Bromma Center sedan 1999. Bromma Center innehåller idag volym- och stormarknadshandel med en årlig omsättning på 1,2 miljarder kronor och tre miljoner besökare och en handelsyta på 35 000 kvadratmeter.

Fullt utbyggt beräknas Bromma Center bli 100 000 kvadratmeter stort och ett nav i den nya stadsdelen som växer fram i Ulvsunda. Platsen och läget i kombination med genomtänkt utbud och miljö kommer att locka både handeln och konsumenter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige