Med titlar som Sveriges bästa street food och gulddrake i kategorin budgetkrog är krögarduon Niklas Elshazly och Ludvig Åström redo att nu locka göteborgarna med hickoryrökt barbeque, vegetariskt utbud och hantverksöl på Victoriagården.
– Det känns superkul att öppna i Göteborg, det är något som vi har velat göra länge. Att nu få chansen att etablera vår första restaurang utanför Stockholm mitt i centrala Göteborg känns helt optimalt, säger Niklas Elshazly, en av ägarna till restaurangen.
Brisket and Friends öppnar runt årsskiftet på Victoriagården, Vallgatan 21, där Wallenstam har utvecklat en före detta otillgänglig gård med parkeringsplatser till en populär mötesplats med butiker och matställen mitt i centrala Göteborg. Utöver Brisket & Friends restaurangyta på cirka 310 kvadratmeter, inkluderar etableringen även en mindre takterrass på cirka 37 kvadratmeter.
– Vi har kollat på massa olika typer av lokaler runt om i landet och när vi såg lokalen på Victoriagården kändes det helt rätt. Det kommer bli grymt! Vi ser så sjukt mycket fram emot att få erbjuda vår barbeque till göteborgarna. Det kommer bli typ som i Texas fast i Göteborg kan man säga, säger Niklas Elshazly.
– Brisket and Friends blir ett fint tillskott till Victoriagården med en restaurang som utöver lunch även har öppet kvällstid, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.
Presenteras av Pattern Geographic
Presenteras av WeOffice
Bolag Liten milstolpe passerad i bolagets ägande.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.