Image
Brisket & Friends öppnar i Victoriagården.
Brisket & Friends öppnar i Victoriagården. Bild: Wallenstam

Brisket & Friends öppnar i Göteborg

Uthyrning I en före detta bilverkstad i Årsta blev Brisket & Friends ett fenomen bland köttälskare i Stockholm. För drygt ett år sedan öppnade de en citykrog i Vasastan i Stockholm. Nu har de tagit sin passion för amerikansk barbeque till Västsverige, Göteborg och kvarteret Victoria.
Publicerad den 7 Oktober 2020

Med titlar som Sveriges bästa street food och gulddrake i kategorin budgetkrog är krögarduon Niklas Elshazly och Ludvig Åström redo att nu locka göteborgarna med hickoryrökt barbeque, vegetariskt utbud och hantverksöl på Victoriagården.
– Det känns superkul att öppna i Göteborg, det är något som vi har velat göra länge. Att nu få chansen att etablera vår första restaurang utanför Stockholm mitt i centrala Göteborg känns helt optimalt, säger Niklas Elshazly, en av ägarna till restaurangen.

Brisket and Friends öppnar runt årsskiftet på Victoriagården, Vallgatan 21, där Wallenstam har utvecklat en före detta otillgänglig gård med parkeringsplatser till en populär mötesplats med butiker och matställen mitt i centrala Göteborg. Utöver Brisket & Friends restaurangyta på cirka 310 kvadratmeter, inkluderar etableringen även en mindre takterrass på cirka 37 kvadratmeter.
– Vi har kollat på massa olika typer av lokaler runt om i landet och när vi såg lokalen på Victoriagården kändes det helt rätt. Det kommer bli grymt! Vi ser så sjukt mycket fram emot att få erbjuda vår barbeque till göteborgarna. Det kommer bli typ som i Texas fast i Göteborg kan man säga, säger Niklas Elshazly.
– Brisket and Friends blir ett fint tillskott till Victoriagården med en restaurang som utöver lunch även har öppet kvällstid, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige