Image
Brinova köper i Kristianstad.
Brinova köper i Kristianstad. Bild: Brinova

Brinova köper i Kristianstad

Transaktioner Brinova köper en bostadsfastighet i Kristianstad, Bajonetten 5.
Publicerad den 6 Maj 2019

Fastigheten ligger i samma kvarter som tidigare förvärvade projektfastigheter Bajonetten 3 och 6, och består av 32 bostadslägenheter.

Transaktionerna sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 41,5 miljoner kronor. Fastigheten förvärvas som en strategisk viktig del av utvecklingen av hela kvarteret Bajonetten i Kristianstad och ger Brinova bättre rådighet i den processen. Totalt inom kvarteret finns möjlighet att addera på ytterligare cirka 200 bostadslägenheter.

Vd Per Johansson kommenterar:

– En centralt placerad bostadsfastighet på ett attraktivt bostadsläge i Kristianstad som blir en viktig pusselbit i utvecklingen av hela kvarteret. Detta förvärv bekräftar Brinovas strategi om att växa, både genom förvärv och projekt, på marknader med god tillväxt och hög efterfrågan på bostäder.

Om affären:
Bolaget ska förvärva aktierna i Bajonetten 5 i Kristianstad AB, och indirekt fastigheten Kristianstad Bajonetten 5, för en preliminär köpeskilling om 27,5 Mkr, vilken har beräknats utifrån ett överenskommet värde på fastigheten om 41,5 miljoner kronor. Brinovas förvärv, samt i samband med förvärvet lösta koncerninterna fordringar om 6,4 Mkr samt externa skulder om cirka 21,4 Mkr, regleras genom nyupptagna lån om 30,0 Mkr och resterande regleras genom kontant betalning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige